İZMİR / URLA - İskele Ortaokulu

Nis

Okulumuz öğrencileri ''Ergenlik Nedir?'' konulu eğitim aldılar.

Nis

Okulumuz öğrencileri  paylaşmanın, yardımlaşmanın güzelliğini içinde bulunduğumuz ramazan ayında koliler hazırlayıarak yaşadılar. Hazırlanan koliler okulumuz ihtiyaç sahibi arkadaşlarına Okul Müdürü ve DKAB öğretmenleriyle ulaştırdılar.

Mrt

İskele Ortaokulu olarak her alanda biz de varız diyoruz, başarılara imza atıyoruz. Kızlar Voleybol Turnuvasında İlçe 1. si olduk.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında mart ayında Mesnevi’den hikayeler dinledik. Öğrenciler Türkçe öğretmenimiz Aslı Kırıktaş ile Mevlana’nın yedi öğüdünü içeren pano hazırladılar .

Mrt

Okulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı. Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir.

Şubat Ayı Faaliyetleri:

Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

Tüm sınıflarda “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade ettiler.

Tüm sınıflarda “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

Projenin Amacı

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi”,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”,  öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve öğrenciler dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir.

Projenin Aralık Ayı Faaliyetleri

Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında okulumuzda aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir· “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” tanıtım filmi öğrencilere izletildi.

·  Sınıflarda Yunus Emre şiirlerinden örnek okumalar yapıldı.

·  Yunus Emre Sözlüğü’nden seçilen örnek sözcüklerle pano çalışması yapıldı.

Bu faaliyet;öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmelerini sağlamıştır.

Ock

Enerji Verimliliği Haftasında okulumuzda farkındalık yaratıldı. Pano hazırlandı. Görseller izlendi ve seminerler yapıldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı için DEDE KORKUT OKUMALARI PANOSU hazırladık. Panoda Dede Korkut'un özlü sözlerine ve hikayelerine yer verildi. Kahramanların tasvirleri kullanıldı.

Ara

2023 - 2024 2.Mahalli küme yıldız kız erkek kros yarışmasında öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla  temsil ettiler . 8. sınıf öğrencilerimizden Damla Yaşar 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz .

• 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ LİSE TANITIM GEZİLERİNDE

Ara

Okulumuz  öğrencileri her gün bir ders  kitap okuma saatinde kitap okuyor, kelime dağarcıklarını ve hayal dünyalarını geliştiriyor.

Kitap okuma farkındalığını arttırabilmek amacıyla düzenlediğimiz kitap çalışmalarımızla, öğrencilerimizin kitap sevgisini ve kitap okuma alışkanlıklarını güçlendirmeye devam ediyoruz.